25 Haziran 2021 Cuma

KUTLU İKLİM

 


“Rahmetim gazabıma üstün geldi” levhasını arş-ı azime daha kainatın ilk halkedilmesi vaktinde bir dustür-u İlahiye olarak kazıyan Rahman ve Rahim olan Yüce Rabbimizin rahmetinin coştuğu bir kutlu iklime girmiş bulunmaktayız.Ramazan ayı..

“Allah’ım Recebi ve Şaban’ı bize bereketlendir ve bizi Ramazan’a ulaştır!”dualarının makbul olduğu günlerdeyiz şimdi. Sonsuz şükürler olsun!

Hiç bitmeyecek gibi yaşadığımız; meşgalelerine, ritüellerine, görevlerine, işlerine, kayıplarına, kazançlarına kendimizi kaptırdığımız şu fani dünya hayatında rutinlerimiz birbirini kovalarken zamanötesinden bir sesle irkiliyoruz:“Fe eyne tezhebun-Nereye bu gidiş?” İrkilip kendimize dönüp dünyada asıl varoluş nedenimizi anımsamamızı sağlayan kutlu vakitlerin gelip kapımıza dayandığını görüyoruz.

Her anının değerlendirilmesi gerektiği kutlu vakitler!

Rabbimizin “Oruç tutun! Umulur ki takvaya erersiniz,sakınır,korunursunuz!” dediği “eyyamen ma’dudat”(sayılı günler!)

Her şeyin belirli bir takdir(ölçüyle) yaratıldığı ömrümüzde yine ölçüsü belli olan bir ibadet vakti.Ölçüsü belli olan sadece vakitler tabi ki,bu ayda yapılan ibadetlerin karşılığının bizzat Rabbimizin teminatıyla O’nun katında sevabının belirleneceği günler.

Sadece orucun değil,diğer ibadetlerinde kat kat ödüllendirileceği günler!

Şairin dediği gibi “Ruhumun karanlığa gömüldüğü an”larda ruhumuza katre katre veya katar katar -nasibimiz ölçüsünde- rahmet ışıltılarının yansıdığı vakitler!..

Başı rahmet, ortası mağfiret,sonu cehennemden kurtuluş olan günler!Başında Yüce Yaratıcımızdan bol bol rahmet ve merhamet dileneceğimiz,ortasında tüm günahlarımız için mağfiret dileneceğimiz,sonunda da kimsenin kimseye faydası olmayan gün için Ashab-ı Meymene’den olup Cehennem narından kurtuluşu dileneceğimiz bir lütuf Ramazan!

Bedenimizin de üzerimizde hakkı olduğunun bilincine erişip onun zekatını oruç tutarak vermek..

İki cihan serverinin müjdesiyle inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan umarak oruç tutup tüm günahlardan sıyrılarak bir kuş gibi hafiflemek..

Sadece midelerimize değil, dilimize, efkarımıza, etvarımıza, nefsimize de oruç tutturabilmek..

Furkanımız, Rehberimiz ve en güzel Zikir olan Kur’an’ın indirildiği bu ayda Onunla dirilmek...

Kararan,katılaşan,dönüşen,olmayacak sevdaların,tutkuların peşine düşerek gölgelenen,yara bere içindeki kalplerimize “zikir”le merhem olmak..Zira “Kalpler ancak Allah’ı zikretmekle mutmain olur”du değil mi?

Sadece kendi derdimize düşmüşken düşkünlerin,muhtaçların ve açların halinden anlayacak şuura erişmek..

Sağ elin verdiğini sol elin duymayacağı bir bilinçle ezmeden,hakir görmeden sahip olduklarımızın en güzelinden, en müstesnasından verebilmek..

Ramazan,hem tekil hem çoğul ibadetler zamanı..

Ramazan, birliğin, dirliğin zamanı..

Ramazan, dünyanın dört bir yanında ezilen, zulme uğrayan, zayıf bırakılmış tüm kardeşlerimize dua zamanı.

Ramazan’ı en güzel şekilde idrak ve ihya edebilmek dileğiyle..

Ramazan’ınız mubarek olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.